Terug naar overzicht

Filmhuis, Wierhaven met een lezing over de zeearend

17okt
Filmhuis, Wierhaven met een lezing over de zeearend
17 okt 2023
20:00 - 23:00
Filmhuis

Vanavond kunt u in ons Filmhuis terecht voor een lezing, verzorgd door Romke Kleefstra, van Wierhaven over de succesvolle Zeearend. 

De Zeearend, ook wel ‘vliegende deur’ genoemd, is de grootste roofvogel van ons land en spreekt vele natuurliefhebbers tot verbeelding. Regelmatig doen ze inmiddels ook de Kop van Noord-Holland aan en is het wachten op het eerste broedgeval in onze regio. Over hoe geschikt de Noordkop voor broedende zeearenden is zal zeker besproken worden.

Met het Robbenoord- en Dijkgatbos, met in de directe omgeving voldoende voedsel en jachtgebied voor de vogel, heeft het noordoosten van de Wieringermeer op het eerste gezicht de meeste potentie. Leden van Wierhaven zien dan ook vrij regelmatig deze ‘icoonsoort’ met een spanwijdte van bijna 2,5 meter in de regio langs komen.

Dit jaar werden in ons land maar liefst 36 zeearendparen met nest of nestbouw genoteerd en er vlogen 45 jonge arenden uit. Wie had dat vijftien jaar geleden gedacht? Toen zat er één broedpaar in Nederland in de Oostvaardersplassen en dat was al heel bijzonder.

De zaal gaat om 19.30 uur open, de lezing start om 20.00 uur. 

Voor leden van Wierhaven is de entree € 2,00, niet leden betalen € 5,00, dit is inclusief koffie of thee. Graag contant aan de kassa betalen. 

Filmhuis, Wierhaven met een lezing over de zeearend
Lezing
Prijs Gratis
Duur3 uur
GenreLezing
;
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor alle schermformaten

Deze website is nog in ontwikkeling en mogelijk nog niet geoptimaliseerd voor kleinere schermformaten. Bekijk de website op een scherm van minimaal 1800 pixels breed of zoom de browser uit voor een optimale weergave.

ik begrijp het