Terug naar overzicht

Natuurvereniging Wierhaven presenteert: Wilde Bijen

20feb
Jaap Molenaar van de Bijenstichting vertelt
20 feb 2024
20:00 - 22:00
Theaterzaal

Op 20 februari laat Jaap Molenaar, directeur van de Bijenstichting, ons kennismaken met de boeiende wereld van wilde bijen. Die wilde bijen…. ze zijn klein, maar hun waarde is ongelooflijk groot. Ze zorgen ervoor dat planten bestoven worden, zodat ze vrucht dragen waar wij dan weer van kunnen genieten.
Jaap Molenaar zal ons vertellen welke soorten we mogelijk kunnen aantreffen in onze gemeente en dus in onze tuinen als we daarvoor de juiste voorwaarden scheppen. Ook vertelt hij hoe we verschillende soorten kunnen herkennen en wat ze nodig hebben.
Na de pauze laat Stefan Louwerse  ons zien hoe hij 2 jaar geleden zijn tuin van zo’n 50 vierkante meter zodanig heeft veranderd dat het nu een paradijs is voor heel veel soorten bijen. En natuurlijk wordt zo’n tuin dan ook aantrekkelijk voor allerlei vlinders, zweefvliegen, amfibieën en vogels.
Wie weet wordt u na deze verhalen wel zo enthousiast dat u zoiets ook wilt in uw eigen tuin. Of misschien heeft u al zo’n tuin en gaat u nu nog beter kijken wat u er allemaal tegenkomt.
De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon.
Koffie of thee zijn deze avond gratis.

Natuurvereniging Wierhaven presenteert: Wilde Bijen
Lezing
Prijs Gratis
Duur2 uur
GenreLezing
;
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor alle schermformaten

Deze website is nog in ontwikkeling en mogelijk nog niet geoptimaliseerd voor kleinere schermformaten. Bekijk de website op een scherm van minimaal 1800 pixels breed of zoom de browser uit voor een optimale weergave.

ik begrijp het