Exposities
Doorlopende exposities

Bij de balie en in de centrale hal is er altijd een expositie te zien. Een klein team van kunstzinnige vrijwilligers zorgen ervoor dat er elke twee maanden een nieuwe expositie is. Van redelijke bekende kunstenaars tot amateurs en scholen en van schilderijen tot modelbouw.....alles komt voorbij. Steeds is er weer een verrassend mooie tentoonstelling na een dag hard werken door de zeer kundige vrijwilligers; soms is er een feestelijke opening.
De exposities zijn dagelijks te zien van 8:00 tot 20:00 en in het weekend van 10:00 tot 16:00 en de koffie staat klaar.

Februari en maart: beelden van hout van de cursisten van Rein Veldboer en schilderijen van schildergroep Wil Wigbout

Al meer dan 10 jaar geeft Rein Veldboer de cursus ‘Beeldhouwen in hout’. Er zijn dan ook al heel wat beelden gemaakt. Reden genoeg om dit aan het publiek te tonen.Vanaf 4 februari is de expositie van ‘Beelden van cursisten’ te zien in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Nog langer bestaat de Wigboutgroep. Wil Wigbout is er inmiddels niet meer, maar de door hem opgerichte schildersgroep schildert vlijtig door. Deze maanden is hun werk te bewonderen aan de muren.

Vogelhuizen, vogels, hout

De Winterexpositie is weer een mooi samenraapsel van kunstzinnige en hobbymatige uitingen van bewoners van de Wieringermeer en omstreken. Te zien zijn nestkastjes, voederhuisjes, schilderijen, foto's, houtdraaiwerk en houtsnijwerk. dat wordt weer genieten tot eind januari van plaatselijk talent.

Expositie oktober en november 2023: Albert Stam, fotograaf

Albert Stam laat met zijn foto's zien hoe de Wieringermeer geRECREËERD wordt door de ontwikkelingen van de laatste decennia. Met indringende foto's wordt met name het gebied Agriport A7 in beeld gebracht. De foto's zijn met uitgebreide tekst verzameld in zijn nieuwste boek dat ter inzage en inschrijving in de hal te vinden is.

Keramisten

 Vanaf 5 november wordt de expositie van Albert Stam aangevuld met het keramisch werk van de leerlingen van Janneke de Regt. Tot die tijd staat er in de vitrine werk van Liesbeth Jongema.

Interesse om ook eens te exposeren?
Velden met een * zijn verplicht
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor alle schermformaten

Deze website is nog in ontwikkeling en mogelijk nog niet geoptimaliseerd voor kleinere schermformaten. Bekijk de website op een scherm van minimaal 1800 pixels breed of zoom de browser uit voor een optimale weergave.

ik begrijp het