Juridisch Loket
Servicepunt van het Juridisch Loket in de Cultuurschuur

 

Het Juridisch Loket is er voor iedereen met een juridische vraag.

Ze helpen bij juridische vragen over bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten, ontslag, huur, aankopen, uitkeringen en echtscheiding. Op www.juridischloket.nl vindt u ook antwoord op de meest gestelde juridische vragen, tips en voorbeeldbrieven.

 

Persoonlijk juridisch advies

Als u een laag inkomen en weinig spaargeld heeft, geven de juristen van het Juridisch Loket u ook persoonlijk juridisch advies. Bel op werkdagen tussen 9.00 - 17.00 uur gratis 0800-8020. Of bezoek op dinsdag in de even weken tussen 9.00 - 11.00 uur het inloopspreekuur van het Juridisch Loket in de Cultuurschuur. De juristen helpen u gratis. Een afspraak maken is niet nodig.

 

Inkomen en vermogen
Het Juridisch Loket kijkt voor persoonlijke hulp naar het inkomen en vermogen in 2021. Dat mag niet hoger zijn dan:

 

Alleenstaand

Gehuwd of samenwonend

Eenoudergezin met minderjarig(e) kind(eren)

Maximaal verzamelinkomen

€ 30.000

€ 42.400

€ 42.400

Maximaal vermogen

€ 31.340

€ 62.680

€ 31.340

 

Verwacht u dat het inkomen en vermogen in 2023 lager zijn dan deze bedragen? Of krijgt u schuldhulpverlening of schuldsanering? Dan kunt u ook bij het Juridisch Loket terecht voor persoonlijk juridisch advies.

 

Doorverwijzen
Als u te veel verdient of als het Juridisch Loket uw vraag niet kan beantwoorden, verwijzen zij u door. Bijvoorbeeld naar een advocaat, mediator of gemeente.

 

Alleen voor burgers

Het Juridisch Loket is er alleen voor burgers, niet voor bedrijven, stichtingen en verenigingen. Daar zijn andere instanties voor.

 

Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ga naar website
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor alle schermformaten

Deze website is nog in ontwikkeling en mogelijk nog niet geoptimaliseerd voor kleinere schermformaten. Bekijk de website op een scherm van minimaal 1800 pixels breed of zoom de browser uit voor een optimale weergave.

ik begrijp het