Over de Cultuurschuur
Het sociaal culturele hart van de Wieringermeer en de regio

In september 2014 werd de feestelijke ingebruikname gevierd en de Cultuurschuur biedt thans ruimte aan veel permanente huurders zoals de Bibliotheek, het Historisch Genootschap, de Tweede Helft, Jongerencafé de Dukdald, Dazzling Dansstudio en Dorpsvereniging De Ruimte.
Daarnaast hebben meerdere kleine ondernemers en start-ups onderdak gevonden in de Cultuurschuur.
De Muziekschool en het Filmhuis hebben hun eigen ruimtes en voeren hun activiteiten uit onder de vlag van de Cultuurschuur.

De Cultuurschuur

Naast de vele permanent verhuurde ruimten biedt Stichting de Cultuurschuur een breed scala aan zalen die per dagdeel gehuurd kunnen worden: Vergaderruimten, activiteitenzalen, het atelier, het filmhuis en natuurlijk de theaterzaal dat plaats biedt aan 150 bezoekers. We zijn tevens een goedgekeurde trouwlocatie en proberen creatief te zijn bij de organisatie van uw evenementen.

De Cultuurschuur wordt geheel gerund door vrijwilligers, elke dag weer vindt u onze mensen op de werkvloer: aan de balie, voor het onderhoud en de schoonmaakwerkzaamheden, het filmhuis, de muziekschool, de exposities, het theater en nog veel meer! Een team van meer dan 120 mensen houdt de Cultuurschuur permanent in beweging !!

Wij heten u van harte verwelkomen en staan open voor al uw ideeën.

Organisatie

Stichting Cultuurschuur heeft een bestuur van zes vrijwilligers. Bestuursleden hebben zitting voor een periode van 4 jaar, soms ook een tweede termijn. Naast deze bestuursleden is er een tiental coördinatoren actief dat de diverse onderdelen van de Cultuurschuur in praktische zin regelen. Denk aan verhuur en agendering, onderhoud, techniek, muziekschool, filmhuis, exposities, theater, jeugdzaken, horeca, schoonmaak, baliebemanning. Veel van de 125 vrijwilligers zijn binnen verschillende groepen actief, waardoor we redelijk goed van elkaar weten wat er allemaal gaande is.

Jaarcijfers en beleidsplan

Als stichting met de ANBI status werken we aan optimale transparantie.

Daarom vindt u hieronder de link naar de jaarcijfers over 2022, een jaar dat we met een positief saldo van bijna € 43.000 konden afsluiten. Dit saldo lijkt hoog, maar bestaat grotendeels uit in 2022 ontvangen subsidies voor het Bezoekerscentrum en project "Voel je goed", die in 2023 zullen worden uitgegeven. Dit betreft € 37.500. Het echte resultaat is dus circa € 5.500.

Tevens publiceren we hier ons nieuwe beleidsplan voor de komende 2 jaar. Ambitieus, maar geheel in lijn met de daadkracht en positieve energie van ons ruim 125-koppige vrijwilligersteam.

We wensen u veel leesplezier en voor eventuele vragen en/of opmerkingen verzoeken wij u contact op te nemen met ons secretariaat: secretaris@decultuurschuur.nl

Stichting Cultuurschuur Wieringermeer

Klik hier voor beleidsplan

klik hier voor jaarcijfers 2022

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor alle schermformaten

Deze website is nog in ontwikkeling en mogelijk nog niet geoptimaliseerd voor kleinere schermformaten. Bekijk de website op een scherm van minimaal 1800 pixels breed of zoom de browser uit voor een optimale weergave.

ik begrijp het